Otvorena fabrika KAZ u Inđiji

Bez autora
Mar 04 2014

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić rekao je danas, prilikom otvaranja fabrike KAZ, da su sirovine koju koristi ova fabrika do skora bile balast klanicama koje su plaćale njihovo odnošenje i uništenje. Sada svaka klanica prihoduje značajne sume, na mesečnom nivou od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada evra. Sklopljeni su ugovori sa 82 srpske klanice, a celokupan asortiman proizvodnje odlazi na kinesko tržište, gde se koristi za ishranu ljudi, dodao je ministar Glamočić. On je naglasio da je u KAZ-u trenutno zaposleno 140 radnika, a u planu je da se tokom 2014. zaposli još 60 radnika. Generalni direktor KAZ-a Leonidas Tifa zahvalio se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na svoj pruženoj podršci i pomoći prilikom realizacije otvaranja fabrike i najavio da je plan KAZ-a da postane Centar za distribuciju svog klaničnog otpada iz regiona.

Otvorena fabrika KAZ u InđijiMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić  rekao je danas, prilikom otvaranja fabrike KAZ, da su sirovine koju koristi ova fabrika do skora bile balast klanicama koje su plaćale njihovo odnošenje i uništenje.
 
Sada svaka klanica prihoduje značajne sume, na mesečnom nivou od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada evra. Sklopljeni su ugovori sa 82 srpske klanice, a celokupan asortiman proizvodnje odlazi na kinesko tržište, gde se koristi za ishranu ljudi, dodao je ministar Glamočić. 

On je naglasio da je u KAZ-u trenutno zaposleno 140 radnika, a u planu je da se tokom 2014. zaposli još 60 radnika. 

Generalni direktor KAZ-a Leonidas Tifa zahvalio se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na svoj pruženoj podršci i pomoći prilikom realizacije otvaranja fabrike i najavio da je plan KAZ-a da postane Centar za distribuciju svog klaničnog otpada iz regiona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik